Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2019 06:26 - Този дизайн Duo е занаят Heirlooms за ново поколение на бижута обсесивни
Автор: kristinafrench Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 355 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дизайнът на бижута в миналото е бил самотен стремеж, макар че нов дует е готов да докаже, че понякога две облечени в бижута глави са по-добри от една. "И двамата сме Джемини", казва Рик Ван Стеййн Лоу, който създаде нова линия от минималистични скъпоценни бижута, заедно с приятеля си Малу Бърн, "така че това е нещо повече от четири глави." заедно на японски и също е кимване към енсо, практиката на дзен-будистите в кръговото рисуване с мастило. „С ENSO творческият процес е също толкова важен, колкото и крайният резултат“, обяснява Бърн. "Намираме символиката особено красива, защото сключването на бижута ни носи най-голяма радост."image

Двамата работеха под други бижутери - Byrne с Gabriella Kiss, Van Steain Low с Robin Renzi от Me & Ro - когато за пръв път се срещнаха преди около 10 години в кафенето на Mike"s в Clinton Hill, популярна среща на Brooklyn за творчески типове и студенти по изкуство от близкия институт Прат. „Всеки от нас беше там, мислейки си:„ Не те познавам отнякъде? ”- казва Бърн. - Това е толкова класическа история в Ню Йорк. Оказа се, че някога са живели в блокове един от друг в „Ехо Парк“ в Лос Анджелис. Двамата бързо се обвързаха с общата любов към бароковото изкуство и започнаха да правят редовни пътувания до Мет, за да погледнат колекцията от музеи на драматични мраморни статуи на Бернини. (Ще се отдадат на взаимната си оценка за кича по пътя към дома, спирайки в Чайнатаун, за да вземат чаровете на късмета и чочкеса.) Когато Бърн започна да експериментира със собствената си колекция от скулптурни скъпоценни камъни, направени от стъкло, Ван Стейн Лоу помогна да я хвърли в благородни метали. Така приятелството им било на практика изковано в злато.

Сега, почти десетилетие по-късно, тази лична история идва с пълен кръг с дебютната колекция на Ен, в която класическите тропически бижута са тънко изкривени от отличителния обектив на дуото. Традиционните обеци на обръчите се преосмислят като елегантни дискове, изрязани от неконвенционални скъпоценни камъни, включително Zebra stone, който изглежда също толкова готин, колкото звучи и според Van Steain Low има лечебни свойства. "Предполага се, че това ще донесе лекота в отношенията ви, което е много добро за нас", казва той. Дори и най-простите парчета идват с неочаквани детайли като златни ленти с диаманти, вмъкнати отвътре. Нанизани с възела, издълбани от розов кварц и барокови перли от сребро, нетрадиционните розарии на Ен са наследници на бижута, обсебващи всяка лента, за да пожелаят. "Леля ми беше дизайнер на бижута, а майка ми щеше да носи всичките си парчета", казва Бърн, позовавайки се на покойната си леля Тина Чоу. - Беше толкова вълшебно да видя как тези парчета ще преобразят майка ми, ще й дам сила. Ако нашата бижута може да задържи малко от тази енергия, да бъде предадена и да даде спомени, тогава работата, която вършим заедно, е свършена. "
image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kristinafrench
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 17855
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930